Lactosevrije kaas

Filter
Filteren
Sorteer op
Vleessoort
Soort oven
Land van herkomst
Herkomst
Structuur
Verkrijgbaar in de vorm
Max. temperatuur (°C)
Opvouwbaar
Fabrieksgarantie
Melksoort
Rijping
Smaaksterkte
Vetgehalte
Schimmelkaas
Kruidenkaas
Allergenen
Lactosevrij
Vegetarisch of vegan
Biologisch
Verzending
Bezig met ophalen van gegevens...

Lactosevrije kaas

Wat is lactose intolerantie?

Wij hebben enorm veel lactosevrije kaas. Een lactose intolerantie hoeft dus niet te betekenen dat u geen kaas meer kunt eten.

Wij hebben daarom deze handige rubriek waar u zeker lactosevrije kazen bij elkaar shopt

Lactose is een suiker die in melkproducten voorkomt. Lactose wordt in het lichaam afgebroken door lactase. De aanmaak van lactase neemt bij de meeste mensen neemt geleidelijk af naarmate ze ouder worden. Maar deze kan ook volledig afwezig zijn vanaf de geboorte.

Hierdoor kunnen vervelende klachten ontstaan bij het eten van lactose. Hoeveel lactose je kunt eten is verschillend per persoon. Grofweg kunnen we zeggen dat bij de harde kazen (vanaf belegen) de kaas zo goed als lactose vrij is (minder als 0.1 gram per 100 gram). Dit komt omdat tijdens het rijpingsproces de lactose wordt omgezet in melkzuur.

Onderstaande producten bevatten dus van nature minder als 0.1 gram lactose per 100 gram en vallen onder de categorie lactosevrije kaas. Ze zijn daardoor in de meeste gevallen te consumeren door mensen met een lactose intolerantie. Dat is nog eens handig! Alle lactosevrij kaas op één plek.

Meer informatie over lactosevrij kaas vindt je in onze blog!

Het Hollands kaashuis, de plek voor lactosevrij kaas

Wij vinden dat alles omtrent onze kaas duidelijk en overzichtelijk moet zijn. Daarom hebben we bij elk product een duidelijke lijst met ingrediënten en mogelijke allergenen en intoleranties

Bij elke kaas kun je dus makkelijk zien of ze lactosevrij zijn.

Nadat jij de lekkerste lactosevrije kaas hebt uitgekozen, snijden en verpakken we de kaas. Dan gaat hij gekoeld op de post zodat jij thuis zonder zorgen kunt genieten!