Kruiden kaas

Filter
Filteren
Sorteer op
Vleessoort
Soort oven
Land van herkomst
Herkomst
Structuur
Verkrijgbaar in de vorm
Max. temperatuur (°C)
Opvouwbaar
Fabrieksgarantie
Melksoort
Rijping
Smaaksterkte
Vetgehalte
Schimmelkaas
Kruidenkaas
Allergenen
Lactosevrij
Vegetarisch of vegan
Biologisch
Verzending
Bezig met ophalen van gegevens...

Kruiden kaas

Waar komt kruidenkaas vandaan?

Al sinds er kaas gemaakt wordt in Nederland, wordt er ook geëxperimenteerd met verschillende smaken kruiden kaas. Hollandse kaas heeft een lange geschiedenis.

Het is bekend dat aan het eind van de 15de eeuw en het begin van de 16e eeuw Nederlanders over de hele wereld voeren met een enorme handgemaakte schepen van hout. De zogenaamde VOC tochten. Tijdens deze tochten werden alle uithoeken van de wereld bereikt. Een tocht naar Indonesië duurde bijvoorbeeld 9 maanden!

De eerste stop die men op deze tochten kon maken was Kaap de goede hoop in Zuid Afrika. Dit meest zuidelijke punt van de wereld werd pas bereikt na 4 maanden. Dit betekende dat er 4 voor maanden voedsel en drank mee moest. Kaas was een ideaal voedingsmiddel omdat het compact is, makkelijk op te slaan en boordevol voedingstoffen.

Verder kon er met kaas prima ruilhandel gedreven worden. Dit stukje geschiedenis van Nederland kent ook zijn schaduwkanten, maar aan het eind van deze tochten kwamen de zeelui terug met veel exotische producten.

Het duurde niet lang voordat deze producten gemengd werden met onze kazen, en zo ontstonden de meest exotische combinaties.

Heerlijke combinaties

Wat dacht u van sambal kaas, sambal was duidelijk een product dat uit Azië werd meegenomen. Iets dichter bij huis vond men pesto, en hiervan werd rode pesto kaas en groene pesto kaas gemaakt.

Maar ook met Nederlandse producten werden heerlijke kruiden kazen gemaakt, wat dacht u van mosterd peper kaas, of west Friese kruidenkaas. Ook brandnetel kaas is een typisch Hollandse kruiden kaas.