Komijnekaas

Filter
Filteren
Sorteer op
Vleessoort
Soort oven
Land van herkomst
Herkomst
Structuur
Verkrijgbaar in de vorm
Max. temperatuur (°C)
Opvouwbaar
Fabrieksgarantie
Melksoort
Rijping
Smaaksterkte
Vetgehalte
Schimmelkaas
Kruidenkaas
Allergenen
Lactosevrij
Vegetarisch of vegan
Biologisch
Verzending
Bezig met ophalen van gegevens...

Komijnekaas

Komijnekaas is een Hollandse klassieker

U neemt klassieke Goudse kaas en vermengd deze tijdens het produceren met verse komijn. Voila, u heeft een heerlijke klassieke komijnekaas!

Doordat er verse komijn wordt toegevoegd verandert het hele smaken pallet van de kaas. Komijn heeft een anijs smaak, en een bittere ondertoon. Onder de Nederlanders en ver over de grenzen heeft deze kaas veel fans.

Komijnekaas is romig en kruidig tegelijk, de ideale kaas voor ontbijt en lunch. In de categorie kaas met een smaakje is komijn de meest populaire kaas.

Oneindig variëren met komijnekaas

Het mooie van dit product is ook dat u oneindig kan combineren in gerechten. Zo is het natuurlijk ideaal op elk type sandwich, maar ook gesmolten, of in bijvoorbeeld een quiche met komijnekaas. Er is geen kaasplankje waar geen komijn op ligt. Deze klassieker is niet weg te denken uit de Nederlandse keuken. En wij hebben maar liefst 3 soorten komijnen kazen in ons assortiment!

De geschiedenis van komijnekaas

Komijn kruid bestaat al vele honderden jaren, volgens sommige bronnen al 3000 jaar. Het stamt al uit de tijd van de de farao’s. Komijn zit ook barstensvol goede voedingsstoffen, zoals ijzer. Het is ook goed voor de spijsvertering, zoals in verschillende onderzoeken is gebleken.

Komijn over de hele wereld

Zo lang we eigenlijk terug kunnen kijken wordt komijn al gebruikt in de keuken. Komijn komt van de komijn plant, deze plant komt oorspronkelijk uit Azië. Ze worden in andere talen ook Djinten en Djintan genoemd. De planten hebben ook een waanzinnig uiterlijk, ze hebben een hele mooie witte bloesem.