Goudse kaas

Filter
Filteren
Sorteer op
Vleessoort
Soort oven
Land van herkomst
Herkomst
Structuur
Verkrijgbaar in de vorm
Max. temperatuur (°C)
Opvouwbaar
Fabrieksgarantie
Melksoort
Rijping
Smaaksterkte
Vetgehalte
Schimmelkaas
Kruidenkaas
Allergenen
Lactosevrij
Vegetarisch of vegan
Biologisch
Verzending
Bezig met ophalen van gegevens...

Goudse kaas

Goudse kaas is wereldberoemd

Dit is zonder twijfel een van de aller bekendste kazen ter wereld, en tevens een favoriet van veel Nederlanders.

Deze Goudse kaas wordt zoals altijd gemaakt van verse Hollandse melk. Nadat de kazen gemaakt zijn moeten ze rijpen, de kortste rijpingstijd van alle Goudse kaas is ongeveer 6 weken. Goudse brokkelkaas rijpt daar in tegen wel 3 jaar.

Goudse kaas komt niet in alle gevallen van Hollandse koeien, of überhaupt uit Nederland. Gouda kaas is namelijk geen beschermde naam. U kunt een stuk kaas in Japan produceren en Goudse kaas noemen. Als u bij ons kaas besteld dan garanderen wij u dat de kaas van Nederlandse bodem, en van Nederlandse koeien komt.

Gouda is nog altijd een toeristische trekpleister voor het kaasmaken, er is nog een wekelijkse kaas markt die u kunt bezoeken. Een dagje weg voor jong en oud.

De geschiedenis van Goudse kaas

Het woord kaas vind zijn oorsprong in het latijn, het komt van het woord caseus, wat zoveel als kaas betekend. Kaas wordt al decennia dezelfde manier geproduceerd.

Als de melk van de koeien zijn gemolken en alle melk verzameld is in grote bakken wordt er stremsel en zuursel melk toegevoegd. Hierdoor scheiden de vaste stoffen zoals eiwitten, vetten en mineralen zich van de melk. Wat u over houd is een waterige substantie, ook wel wei genaamd. Daarna wordt er zout toegevoegd aan de Goudse kaas.

Kaas bevat belangrijke bouwstoffen

Kaas is prima voor de gezondheid van mensen, naast belangrijke bouwstoffen bevat het ook eiwitten, calcium, vitamine A, vitamine B en vitamine D.

Er zijn veel studies gedaan naar kaas en daar is uit gebleken dat kaas heel goed is tegen gaatjes in je tanden. Kaas is een “levend voedsel”. Dat is komt omdat er heel erg veel goede bacteriën en goede schimmels in kaas leven.

Kaas kan gemaakt worden van een hoop verschillende zoogdieren, maar in Nederland komt het in de meeste gevallen van de koe.