Geitenkaas

Filter
Filteren
Sorteer op
Vleessoort
Soort oven
Land van herkomst
Herkomst
Structuur
Verkrijgbaar in de vorm
Max. temperatuur (°C)
Opvouwbaar
Fabrieksgarantie
Melksoort
Rijping
Smaaksterkte
Vetgehalte
Schimmelkaas
Kruidenkaas
Allergenen
Lactosevrij
Vegetarisch of vegan
Biologisch
Verzending
Bezig met ophalen van gegevens...

Geitenkaas

De smaak van geitenkaas

De smaak van geitenkaas is goed te omschrijven als zoet, intens en nootachtig. Kaas kan gemaakt worden van veel verschillende soorten zoogdieren, maar na de koe is geitenmelk het populairst. Geitenkaas is vergeleken met koe kaas meer uitgesproken van smaak.

Het wordt vaak gecombineerd met honing en of walnoten. Ook wordt het vaak gecombineerd in een frisse salade of met vlees vis en een grote diversiteit aan groenten.

Geitenkaas en lactose

We verkopen veel lactose vrije kaas. Het mooie van geitenmelk is dat het veel minder lactose bevat als koeienmelk. Als de kaas dan ook nog rijpt verdwijnt de lactose en blijft er dus een lactose vrije kaas over. Geitenkaas is ook beter te verteren, licht verteerbaar zegt men ook wel.

Boordevol vitamines en bouwstoffen

De kaas zit boordevol met vitamines, eiwitten en mineralen en is ook erg gezond. Deze kaas is vaak meer wit van kleur als geel. Dit komt omdat een geit anders gebouwd is als een koe.

Beide eten een uitsluitend vegetarisch dieet dat veel caroteen bevat. Caroteen is de stof die kaas geel maakt. Een geit zet de caroteen om in vitamine A en dus is de kaas witter van kleur als koeien kaas.

De smaak van geitenkaas is intens, een erg uitgesproken smaak. Bijna niet te vergelijken met koeienkaas. De grootste oorzaak hiervan is caprinezuur, dit is een stof die in veel mindere mate voorkomt in koeienkaas.

Bij het Hollands kaashuis kunt u niet alleen kleine stukjes geitenkaas bestellen, maar ook hele wielen. En zoals altijd snel en gekoeld bezorgd.  Eet smakelijk!