Friese kaas

Filter
Filteren
Sorteer op
Vleessoort
Soort oven
Land van herkomst
Herkomst
Structuur
Verkrijgbaar in de vorm
Max. temperatuur (°C)
Opvouwbaar
Fabrieksgarantie
Melksoort
Rijping
Smaaksterkte
Vetgehalte
Schimmelkaas
Kruidenkaas
Allergenen
Lactosevrij
Vegetarisch of vegan
Biologisch
Verzending
Bezig met ophalen van gegevens...

Friese kaas

Bij het Hollands kaashuis staan we achter de kaas die we verkopen. Een van de kazen waar we in het bijzonder trots op zijn is de Fryske kaas. Achter deze kaas zit een mooi verhaal en dat vertellen we graag. Kaasmaker Catharinus Wierda is de maker van deze kaas en is een specialist op het gebied van Friese kaas.

Speciaal aan het Hollands kaashuis vertelde Catharinus het verhaal achter zijn verantwoorde kaas, en dat delen we graag met u.

” Ik ben 3 jaar terug in Friesland begonnen als duurzame ondernemer van De Fryske kaas. De volle melk van 5 Friese boeren wordt gebruikt om een heerlijke 50+ kaas te maken, vrij van kleurstoffen en geschikt voor vegetariërs. De smaak is inmiddels beloond met een Super Gold bij de World Cheese Awards. De boeren werken op ‘natuur inclusieve’ wijze, met veel zorg voor weidevogels en kruidenrijk grasland. Zo draagt De Fryske bij aan meer biodiversiteit in Fryslân.

De volle en romige smaak van de Belegere Fryske komt doordat de kaas van volle melk is gemaakt (50+) en bovendien 5-6 maanden natuurlijke rijping (langer dan een ‘normale’ belegen kaas). Je herkent de Belegere aan z’n mooie Fries-blauwe jas. “

Dat is nog eens een goed verhaal! Dus wacht niet langer en bestel deze heerlijke topper uit Friesland. Dan bent u ook nog een verantwoord bezig, en dat kan de wereld wel een beetje gebruiken.

Het Hollands kaashuis is de plek om heerlijke Friese kaas te kopen, vandaag besteld voor 12:00, vandaag verzonden! De lekkerste kaas uit het noorden !