Spaanse kaas

Filter
Filteren
Sorteer op
Vleessoort
Soort oven
Land van herkomst
Herkomst
Structuur
Verkrijgbaar in de vorm
Max. temperatuur (°C)
Opvouwbaar
Fabrieksgarantie
Melksoort
Rijping
Smaaksterkte
Vetgehalte
Schimmelkaas
Kruidenkaas
Allergenen
Lactosevrij
Vegetarisch of vegan
Biologisch
Verzending
Bezig met ophalen van gegevens...

Spaanse kaas

Spaanse kaas kan op elk moment van de dag

Spaanse kaas wordt bij het ontbijt gegeten, bij de lunch en daarna nog een beetje bij het avondeten. En als dat allemaal op is nog wat kaas bij het dessert. Spanje kunt u gerust een kaasland noemen.

Groot in omvang, groot in kaas

Waar Nederland relatief klein is, is Spanje een enorm land. Zelfs zo groot dat in verschillende delen van Spanje een verschillend klimaat hebben. Dit heeft als gevolg dat er een enorme variatie aan smaken vandaan komt. Ook de culturen verschillen behoorlijk.

Dan zijn er nog de Canarische en de Balearische eilanden, Ibiza, Mallorca, Majorca en zo verder. Van deze eilanden komt voornamelijk geitenkaas.

Al die diversiteit komt dus mede omdat er van zoveel verschillende soorten melk kaas gemaakt wordt. Geitenmelk, koeienmelk, schapenmelk en heel vaak ook een mix van deze kazen.

Manchego

Neem bijvoorbeeld manchego, misschien wel de bekendste kaas uit dit prachtige land. De kaas is gecertificeerd volgens het DOP keurmerk. Daarmee weet u zeker dat uw manchego een echte Spaanse schapenkaas is.

Natuurlijk is de manchego die u bij het Hollands Kaashuis koopt ook DOP gecertificeerd. Deze kaas is 3 maanden gerijpt en combineert ontzettend goed met heerlijke tapas. De kaas is hoog in proteine en is dus ideaal voor in een vegetarisch dieet.

Manchego kaas is lactosevrij

Doordat alle melksuikers in deze kaas tijdens het rijpen zijn omgezet bevat deze kaas geen lactose (minder als 0,1 gram per 100 gram). Dat is goed nieuws voor mensen die lactose intolerant zijn.