Schimmelkaas

Filter
Filteren
Sorteer op
Vleessoort
Soort oven
Land van herkomst
Herkomst
Structuur
Verkrijgbaar in de vorm
Max. temperatuur (°C)
Opvouwbaar
Fabrieksgarantie
Melksoort
Rijping
Smaaksterkte
Vetgehalte
Schimmelkaas
Kruidenkaas
Allergenen
Lactosevrij
Vegetarisch of vegan
Biologisch
Verzending
Bezig met ophalen van gegevens...

Schimmelkaas

Schimmelkaas, hoe maak je dat

U zou denken dat als u een normale kaas gewoon iets te lang laat liggen hij vanzelf schimmel wordt. Hoewel dit deels waar is gaat deze theorie niet helemaal op. In dit geval zouden we namelijk te maken hebben met slechte schimmels, en dat is niet de bedoeling. Schimmelkaas wordt gemaakt van goede bacteriën en schimmels. En dat is een erg delicaat proces. Tijdens het fabriceren van deze kaas worden er schimmelsporen aan de kaas toegevoegd. Deze bacterie komt van de Penicillium familie. Dit wordt gedaan als de kaas al gemaakt en gevormd is. Met lange naalden die zo ik kunnen zijn als een rietje worden deze goede bacteriën in de kaas gebracht. Als de kaas dan nog een tijdje door rijpt ontstaat de heerlijke schimmelkaas waar we allemaal zo gek op zijn.

Schimmelkaas is goed voor je

De schimmel maakt de schimmelkaas niet alleen heel lekker, maar conserveert de kaas ook. Hij houdt de slechte schimmels buiten, en de goede schimmels binnen in de kaas. Er zijn verschillende studies die aan tonen dat het eten van deze kaas de levens verwachting verlengen. Dit komt omdat de goede bacteriën als een soort antibiotica te werk gaan. Eenmaal in uw lichaam schakelen ze slechte bacteriën uit. Dat is nog eens een win win situatie!

Rood wit blauw

Schimmel kazen zijn er in alle kleuren van de Nederlandse vlag. Rood wit en blauw schimmels. Blauwschimmelkazen zijn de bekendste maar ook wit schimmel is heel erg lekker. Zo is brie bijvoorbeeld een wit schimmel kaas.