Italiaanse kaas

Filter
Filteren
Sorteer op
Vleessoort
Soort oven
Land van herkomst
Herkomst
Structuur
Verkrijgbaar in de vorm
Max. temperatuur (°C)
Opvouwbaar
Fabrieksgarantie
Melksoort
Rijping
Smaaksterkte
Vetgehalte
Schimmelkaas
Kruidenkaas
Allergenen
Lactosevrij
Vegetarisch of vegan
Biologisch
Verzending
Bezig met ophalen van gegevens...

Italiaanse kaas

Italiaanse kaas kopen

Wat de Italianen ook doen, dat doen ze met passie. En dat proef je in de Italiaanse kaas die uit dit prachtige land komt. Bij het Hollands kaashuis kunt u een enorme selectie Italiaanse kaas kopen.

Italiaanse kaas is de meest gegeten kaas ter wereld, Italië heeft plek 1 en 2 te pakken in de lijst van meest gegeten kazen ter wereld. Op plek 1 staat mozzarella op de voet gevold door Parmezaanse kaas. In elke uithoek van de wereld is er dan ook een groot respect voor de Italiaanse keuken.

Wil u alles leren over elke soort kaas, lees dan hier onze blog over Italiaanse kaas.

Echt en nep kaas

Maar opgepast, net zoals bij de Nederlandse kazen is er veel namaak. Dat is aan de ene kant begrijpelijk maar aan de andere kant ook ontzettend jammer.

Wie een pizza in Napoli heeft gegeten weet dat veel pizza’s die u buiten Italië eet geen echte mozzarella bevat. Ook Parmezaanse kaas is vaak het slachtoffer van slecht namaak werk. Wij importeren elke week verse aanvoer uit Italië en zijn zelf vaak op bezoek bij de Italiaanse kaasmakers. Op die manier garanderen we top kwaliteit.

U vindt nergens Parmezaanse kaas tegen scherpere prijzen als bij ons. En wij garanderen u dat u bij ons enkel en alleen 100% authentieke Italiaanse producten koopt.

Fontina kaas

Een kaas die wij u als insiders tippen is Fontina kaas, dit is een topper van de Italiaanse kazen. Deze kaas is fantastisch lekker, het is een zachte romige kaas gemaakt van melk van koeien. De kaas heeft een milde nootachtige smaak en is perfect voor bijvoorbeeld in een kaas fondue.

Er zijn veel versies van deze kaas die niet met de hand gemaakt zijn, maar onze Fontina wordt nog traditioneel met de hand geproduceerd. Het heeft ook het officiële PDO keurmerk.

De lekkerste Italiaanse kaas ter wereld

Voor echte kaasliefhebbers is er 1 kaas die met stip op nummer 1 staat. Burrata. Deze delicatesse is simpelweg fantastisch. Dit is een bol met Mozzarella die is gevuld met verse stracciatella room. Zodra u de bol opensnijdt stroomt de room uit de kaas. Als u echt indruk wilt maken dan zet u deze romige topper op tafel!