Franse kaas

Filter
Filteren
Sorteer op
Vleessoort
Soort oven
Land van herkomst
Herkomst
Structuur
Verkrijgbaar in de vorm
Max. temperatuur (°C)
Opvouwbaar
Fabrieksgarantie
Melksoort
Rijping
Smaaksterkte
Vetgehalte
Schimmelkaas
Kruidenkaas
Allergenen
Lactosevrij
Vegetarisch of vegan
Biologisch
Verzending
Bezig met ophalen van gegevens...

Franse kaas

Franse kaas kopen

Wat gaat er beter samen met een goed glas wijn dan een heerlijke Franse kaas. Frankrijk staat bekend om hun fantastische kazen, er draait veel om kwaliteit en detail. En dat ziet u terug in de heerlijke Franse kaas die we in onze webshop hebben.

Omdat wij veel kaas uit Frankrijk importeren hebben we de laagste prijs van Nederland. Alle zachte kazen die gekoeld moeten blijven bezorgen wij gekoeld bij u thuis.

Wil u echt alles over Franse kaas leren? Kijk dan hier voor de blog van onze kaasmeester over alle Franse kazen.

Verschillende soorten Franse kaas

Er zijn verschillende soorten Franse kaas:

Kaas keurmerken

Er is een wet in Frankrijk die Franse producten beschermt, het zogenoemde PDO keurmerk. Iemand die kaas met een PDO keurmerk maakt moet aan strikte eisen voldoen en wordt overzien door controleurs van het keurmerk.

Elke regio in Frankrijk is gespecialiseerd in zijn eigen kazen. Lang geleden toen generaal “de Gaulle” aan het roer stond (er is later een vliegveld naar deze meneer vernoemd), had Frankrijk 246 verschillende soorten kaas. Vandaag de dag zijn dat er veel meer. Er zijn veel kazen nieuw uitgevonden, maar er zijn ook veel kazen door ontwikkeld.

Oog voor detail

Bij de Fransen draait alles om goed eten en goed drinken. De kazen zijn er in zo veel verschillende soorten en maten, van kruimelige smaken tot harde kazen. Van geschimmelde kazen tot stinkende kazen.

Als u zich wilt verdiepen in alle verschillende soorten kazen dan kunt u daar een heuse studie van maken. Het is dan ook een vak apart om de goede kaas met de goede wijn te matchen. Heeft u onze prachtige selectie wijnen al gezien? Wij hebben een 20 tal wijnen die uitstekend bij kaas uit Frankrijk passen. Bestel ze snel en u zit morgen avond aan een heerlijk glas wijn met een fantastische kaas.