Deense kaas

Filter
Filteren
Sorteer op
Vleessoort
Soort oven
Land van herkomst
Herkomst
Structuur
Verkrijgbaar in de vorm
Max. temperatuur (°C)
Opvouwbaar
Fabrieksgarantie
Melksoort
Rijping
Smaaksterkte
Vetgehalte
Schimmelkaas
Kruidenkaas
Allergenen
Lactosevrij
Vegetarisch of vegan
Biologisch
Verzending
Bezig met ophalen van gegevens...

Deense kaas

Deense kaas

Voor een klein land heeft Denemarken een verrassende hoeveelheid Deense kaas. Zelfs een aantal hele beroemde kazen die over de gehele wereld geliefd zijn, zoals Tilsitter Havarti en Dana Mont Blue.

Sommige kazen die uit Denemarken komen zijn echt uniek aan het land, andere kazen hebben invloeden vanuit Frankrijk en Zwitserland. Maar of u nu op zoek bent naar een blauwschimmel kaas of een zachte milde kaas, Denemarken heeft het allemaal in huis.

Blue Viking

Blue Viking staat bekend als een van de werelds beste blauwschimmel kazen. Deze schimmelkaas heeft een bijzonder karakter maar is minder overweldigend als bijvoorbeeld een Franse Roquefort. Van binnen is de kaas half hard, wit van kleur en lekker romig. Door de hele kaas lopen aders van blauwe schimmel, dat geeft de kaas een lekker stevige zoutige bite.

Deze kaas past in vele verschillende recepten en kan in plakjes gesneden worden, uitgesmeerd of verkruimeld worden. De kaas is goed te combineren met donker brood en rode wijn.

Tilsitter Havarti

Deze kaas wordt ook vaak de Deense Tilsit genoemd. Deze half harde kaas is geelachtig van kleur en heeft kleine onregelmatige gaatjes door de hele kaas. De kaas is vrij jong en heeft hierdoor een milde smaak, deze smaak wordt intenser als u de kaas een tijdje laat liggen, het is echt een “levend” product. De korst is natuurlijk gewassen.

De Havarti wordt in een blok geproduceerd, en is in folie gewikkeld. Wij snijden het gewenste gewicht voor u af en verpakken de kaas vacuüm. De kaas is genoemd naar een Deense boerderij waar geëxperimenteerd werd met kaas. De ontdekker van de ze heerlijke kaas is mevrouw Hanne Nielson.