Belgische kaas

Filter
Filteren
Sorteer op
Vleessoort
Soort oven
Land van herkomst
Herkomst
Structuur
Verkrijgbaar in de vorm
Max. temperatuur (°C)
Opvouwbaar
Fabrieksgarantie
Melksoort
Rijping
Smaaksterkte
Vetgehalte
Schimmelkaas
Kruidenkaas
Allergenen
Lactosevrij
Vegetarisch of vegan
Biologisch
Verzending
Bezig met ophalen van gegevens...

Belgische kaas

Belgische kaas is fantastisch

Wij hebben heerlijke Belgische kaas in ons assortiment! Uit België komen veel abdij kazen. Abdijkaas is een soort kaas die men op ambachtelijke wijze produceert in een abdijkaas makerij. Hier leest u hoe abdijkaas gemaakt wordt.

Abdijkaas, paterkaas en trappistenkaas

Een ander woord voor abdijkaas is paterskaas. Deze kazen veelal gemaakt door een Trappistenorde. Daarom wordt soms ook de naam trappistenkaas gebruikt.

Kaasmaken is een vak dat al vele generaties thuishoort in de kloosters. Naast kaas wordt er ook veel bier gebrouwen in deze gemeenschappen. Deze kaasmakerijen hechten traditioneel erg veel waarde aan het vervaardigen van kaas met de hand. Er zijn nog enkele abdijen die een eigen kaas makerij hebben. Deze bevinden zich allen in België en Frankrijk.

Abdij kaas wordt nog traditioneel gemaakt. De abdijkaas is oud door het lange rijpen en heeft een delicate korst. Van binnen is de kaas zacht en erg romig. Het risico van deze korsten is dat ze erg gevoelig zijn voor schimmels. Om te voorkomen dat korst schimmelt wordt hij gewassen in zout water. Mede dit is de reden waarom de abdijkaas meestal een rode korst heeft.

Belgische kaas is een echte delicatesse en is net als Nederlandse kaas over de hele wereld bekend. Een groot deel van de kaas die in België wordt geproduceerd is dan ook bestemd voor de export.

Wist u dat u bij Hollands kaashuis ook hele abdijkazen kunt bestellen? Dat is een leuk cadeau voor mensen die gek zijn op Belgische kaas. Wij wensen uw veel smaak plezier met uw Belgische kaas!